Wereldwinkel Havelte

Ons Assortiment Wonen

Er is altijd wel iets sfeervols in onze Fair Trade winkel te vinden. Wij hebben een ruim assortiment vazen en schalen, kaarsen, kaarsenhouders, wierook en wierookhouders, geurolie, Boeddhabeeldjes, (zeepstenen) beeldjes. Maar ook de overbekende doppers. En nog veel meer. Ook voor de (aller) kleinsten hebben we naast prachtig handgemaakt houten speelgoed, (kleur) boekjes en muziek instrumenten. Ook voor schrijfpapier, dagboekboeken, notitieboekjes en kaarten kun je in onze winkel terecht.Wonen

Sfeer draagt bij aan een goede smaakbeleving. In onze winkel tref je een gevarieerd assortiment serviezen en glaswerk aan.
Zoals handbeschilderd aardewerk uit Tunesië en Thailand, vergezeld van handgeblazen glaswerk uit Mexico.

Beeldjes

Beeldjes gemaakt in uiteenlopende modellen en materialen.
De winkel heeft een uitgebreid assortiment beeldjes van zeepsteen maar ook beeldjes uit Zimbabwe, gemaakt van half ruwe steen en metaal.

glaswerk

Vazen en schalen

De Wereldwinkel verkoopt vazen en schalen in zeer uiteenlopende modellen, gemaakt van gerecycled glas uit Bolivia, keramiek uit Thailand en aardewerk uit Indonesië en Tunesië. Tevens verkopen we schalen uit Vietnam van gerecycled papier.
Ook Bamboe uit Thailand wordt in toenemende mate gebruikt voor o.a. schalen. Op bijgaande foto is een mooie karaf met glazen uit Mexico te zien.Houten gebruiksartikelen

Interieurdecoraties gemaakt van acaciahout, handgemaakt en mooi, met een slimme boodschap uit Thailand en de Filippijnen.
Alle artikelen zijn op een duurzame manier gemaakt, met veel oog voor natuurlijke materialen en de lokale situatie.
Handel volgens de Fair Trade principes en met oog voor design.
Doppers

De Wereldwinkel Havelte heeft al lange tijd doppers in het assortiment.
De dopper is een duurzaam alternatief voor de plastic flesjes met bronwater die mensen weggooien.
In ons land hebben we goed drinkwater dat uit de kraan komt.
Ter ere van het 5-jarig bestaan van de Dopper is er een frisse gele dopper bijgekomen.

Kaarsen, kandelaars en wierook

Kaarsen zijn unieke kleine kunstwerken, omdat een groot aantal kaarsen met de hand beschilderd worden door kunstenaars uit Swaziland (Zuid-Afrika).
Een kaars gemaakt van gecertificeerde palmolie en duurzame verpakkingsmiddelen is een mooi en milieuvriendelijk product.
Voor de kaarsen beschikken we over een uitgebreid assortiment kandelaars, gemaakt van verschillende materialen.
Daarnaast hebben we een uitgebreid assortiment wierook van het merk Gaia's Incense.Handgemaakt door vrouwen uit een achterstandsgebied in het zuiden van India. De vrouwen ontvangen een eerlijk loon in veel verschilende geuren.


© 2016-2022 Wereldwinkel Havelte ANBI Links