Wereldwinkel Havelte

Ons Assortiment ModeSieraden


Zin in een ketting, oorbellen, ring of armband?

De ambachtelijk gemaakte sieraden worden veelal door vrouwen in kleine fabriekjes gemaakt. De inspiratie komt voort uit symbolen en motieven van de eigen cultuur. Op dit moment steunt de Wereldwinkel twee projecten uit Uganda en Kenia, respectievelijk Grannies2Grannies, vanuit Friesland gepromoot, en van de Organisatie Seed Samburu. Beide projecten hebben als doel zoveel mogelijk kinderen te steunen voor scholing en huisvesting.

De sieraden uit de Wereldwinkel zijn vaak geïnspireerd op symbolen en motieven uit andere culturen. Ze zijn allemaal bijzonder en hebben een emotionele waarde. Zoals kettinkjes met bijzondere benen hangers, kleine kraaltjes of sierlijke zilveren armbanden. Er zijn sieraden om te geven als leuk presentje voor weinig geld of een duurder exemplaar als bijzonder cadeau voor een bijzonder iemand.


Mode Accessoires


Boodschappentassen gemaakt van eco jute katoen en muskietengaas. De boodschappentassen zijn in verschillende maten verkrijgbaar.

Daarnaast zijn er sieraden boxjes, gemaakt van verschillende materialen en diverse portemonnees in de winkel te vinden.

Sari Fair Fashion


In onze winkel vind je een uitgebreide collectie dameskleding van verschillende merken.
De collectie bevat zowel Fair Trade en/of ecologische kleding.

Fair Trade kledingmerken zijn: SARI, People Tree, Thought (voorheen Braintree), Komodo, Re-5, Armed Angels en Inti Knitwear.

Kledingmerken die werken met ecologische grondstoffen zijn: Consequent, Lana Naturalwear, Lanius, HempAge en Bo Weevil.

Naast kleding kun je bij ons terecht voor een uitgebreide collectie zijden, katoenen en wollen sjaals en sokken van bamboe.

Twee keer per jaar, in het voor- en najaar, presenteert Sari, middels een modeshow, aan haar klanten de nieuwste collectie. Dit gebeurt in de winkel en is een gezellig gebeuren. De organisatie ervan ligt deels bij Sari en deels bij de Wereldwinkel.


Zeven redenen om duurzame kleding te kopen:

  • Het is beter voor het milieu en gezondheid
  • Materialen met een lange levensduur zijn duurzamer
  • Het verhaal achter het product is duidelijker
  • Versterkt de emotionele waarde aan een kledingstuk
  • Het draagt bij aan betere arbeidsomstandigheden
  • Minder afval
  • En tenslotte: je voelt je er veel beter bij!sari
© 2016-2022 Wereldwinkel Havelte ANBI Links